Performance zonnepanelen

SunPower Performance zonnepanelen

SunPower Performance zonnepanelen

Waarom kiezen voor SunPower Performance 7 zonnepanelen

Hypercellen, die de unieke en innovatieve ruggengraat van SunPower Performance panelen vormen, optimaliseren de duurzaamheid van je zonnepanelen. Zo krijg je meer vermogen en bespaar je gedurende de volledige levensduur van het systeem. Niet alle zonnepanelen presteren even goed! De betrouwbare werking van Performance zonnepanelen in reële omstandigheden is essentieel om het vermogen en de besparingen te realiseren die u voor ogen had.

Waarom zijn SunPower Performance zonnepanelen de investering waard?

Het innovatieve design van SunPower Performance zonnepanelen met shinglecellen leidt tot een sterk nieuw concept. De panelen zijn sterker en leveren betere resultaten dan bij conventionele zonnetechnologie. Nog een reden nodig om Performance zonnepanelen te laten installeren? Lees hier alles over SunPower Performance zonnepanelen.

Beter bestand tegen temperatuurschommelingen

De geleidende lijm die voor de luchtvaart is ontwikkeld, maakt de verbindingen tussen de cellen steviger. Zo zijn ze bestand tegen de belasting van dagelijkse temperatuurschommelingen.

Betere energieopbrengst

De redundante celverbindingen van Performance zonnepanelen verminderen de impact van celbreuk op de energieopbrengst, doordat er flexibele paden ontstaan voor elektriciteitsdoorvoer.

Cellen beter beschermd

Dankzij onze unieke inkapselingsmethodes worden de cellen beschermd en neemt de degradatie door blootstelling aan omgevingsfactoren af.

Meer, meer en meer

Meer vermogen in gedeeltelijke schaduw, meer vermogen bij hogere temperaturen, meer lichtabsorptie met antireflecterend glas

Een beter product, een betere garantie

Voor SunPower Performance 7 zonnepanelen geldt een garantie van 30
jaar. Gemaakt voor duurzaamheid voor de lange termijn: dekking voor
productie- en materiaalfouten gedurende maar liefst 30 jaar.

  • Garantie op product en vermogen 30 jaar
  • Gegarandeerd minimumuitgangsvermogen in jaar 1 99,0%
  • Maximale jaarlijkse degradatie 0,4%

Bespaar op je energiefactuur

Verklein je ecologische voetafdruk

Zonnepanelen met Tier 1-rating

Tot 40 jaar all-in garantie

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal belangrijke technische verschillen tussen SunPower Performance-zonnepanelen en conventionele panelen, waaronder het design en de lay-out van de zonnecellen, het toegepaste geleidende materiaal en de elektrische constructie. Samen zorgt dit voor betere betrouwbaarheid, prestaties en uitstraling van Performance-panelen.

Laten we even dieper ingaan op de technische details. Allereerst wordt elke SunPower Performance-zonnecel met een laser in zes stroken gesneden en dakpansgewijs neergelegd om een “hypercel” te maken. Door deze hypercel met shingles passen er meer actieve cellen in elk paneel, waardoor het vermogen en het rendement toenemen. Ten tweede worden Performance-cellen aan elkaar bevestigd met een geleidende lijm uit de luchtvaartindustrie waardoor er meerdere en redundante paden voor de energiestroom ontstaan. We kunnen de geleidende stroken en soldeerpunten weglaten die in conventionele cellen aan de voorkant zitten, waar ze het actieve celgebied kunnen blokkeren en in de loop der tijd slijten, wat leidt tot celuitval en stroomtekorten. Uniek voor SunPower Performance-panelen is tot slot dat ze zijn opgebouwd uit parallelle circuits, wat stroomverlies in schaduw en bij vervuiling aanzienlijk beperkt. Het resultaat is een superieur shinglepaneel met standaard cellen, dat conventionele panelen verslaat op het gebied van rendement, prestaties en betrouwbaarheid.

SunPower Performance-zonnepanelen zijn voorzien van mono PERC-cellen met hoog rendement. Daardoor zijn ze betrouwbaarder en hebben ze een hoger rendement dan conventionele cellen. Ga voor meer informatie naar de pagina over Performance-zonnepanelen.

Het voordeel van SunPower Maxeon-zonnepanelen begint al bij de cel. De SunPower Maxeon-cel heeft een fundamenteel ander ontwerp dan alle andere cellen op de markt, te beginnen bij de massief koperen onderlaag die uniek is in de branche.

Bij een conventionele cel is het gedeelte aan de voor- en achterzijde dat van metaal lijkt, in werkelijkheid een geleidende pasta van piepkleine deeltjes zilver en aluminium die op een raster van siliconen zijn bevestigd. Het produceren van dergelijke cellen lijkt op het zeefdrukken van een ontwerp op een t-shirt: je maakt een sjabloon, wrijft de verf uit over de sjabloon en verwijdert vervolgens de sjabloon waarbij de verf op de gewenste plaats op het t-shirt achterblijft. Vervolgens wordt het t-shirt verhit om de verf op de stof te fixeren. Bij het maken van een conventionele zonnecel is het procedé vergelijkbaar: er worden dunne strepen metaalpasta aan de voorzijde aangebracht en metaalpasta wordt over de achterzijde uitgestreken. De metaalpasta van de conventionele cel maakt het dunne siliconenraster nauwelijks sterker, terwijl de massief koperen onderlaag de SunPower Maxeon-cel wel veel steviger maakt. Dit fundamentele verschil in het ontwerp leidt tot de zwakte die blijkt uit eenvoudige laboratoriumtests.

Wij hebben de Performance-zonnepanelen gemaakt voor een hoge betrouwbaarheid, een hoog rendement en een geringe degradatie, zodat gedurende de eerste 25 jaar met hetzelfde oppervlak 8% meer energie kan worden opgewekt dan met conventionele mono PERC-panelen1.

Kosten variëren per project. Performance-panelen hebben doorgaans een concurrerende prijs ten opzichte van conventionele panelen.

Wat klanten zeggen

Steek vandaag energie in jouw toekomst!

Interesse in zonnepanelen, een laadpaal of een thuisbatterij? Vraag vrijblijvend je offerte aan of neem contact op met één van onze adviseurs! 

Gratis brochure download (1)

Download gratis onze brochure over de nieuwste generatie zonnepanelen!