EnergieWatt?

Er is verandering op komst in het energielandschap! Binnenkort zullen wij onze energie kunnen delen met buren, vrienden, familie enz. Indien u energie opwekt en een deel daarvan niet gebruikt, zou u dit kunnen geven of verkopen aan iemand anders. Dit nieuwe principe heet ‘peer-to-peer’ en stelt u eveneens in staat om uw eigen energie’community’ te ontwikkelen.

1. Energiedelen in een appartementsgebouw vanaf 1/1/2022

Vanaf 1 januari 2022 kan de opgewekte zonne-energie op een appartementsgebouw verdeeld worden onder de verschillende bewoners die daar op dat moment nood aan hebben.

2. Persoon-aan-persoonverkoop tussen individuele afnemers vanaf 1/7/2022

Vanaf 1 juli 2022 kan elke PV-eigenaar zelf groenestroomleverancier worden. Het teveel aan opgewekte energie kan u simpelweg verkopen/geven aan uw buren, familie, vrienden etc. De afnemer hoeft dit enkel te melden aan Fluvius.

3. Energiegemeenschappen vanaf 1/1/2023

Energiedelen zal worden uitgebreid vanaf 2023 naar echte ‘gemeenschappen’. Hierbij gaat het niet alleen over zonnepanelen, maar creëert men een community van groene energie, isolatie, batterijen, laadpalen enz. De kosten van de investering worden verdeeld onder de deelnemers, alsook de voordelen. Voor zonnepanelen concreet betekent dit dat het teveel aan opgewekte stroom verdeeld zal worden onder de deelnemers.

Deze  3 principes zullen gefaseerd verlopen om het een succes te maken. Aanvankelijk zal er rekening moeten gehouden worden met een aantal voorwaarden en beperkingen.

Meer info vindt u op:  https://www.energiesparen.be/energiedelen en https://www.energiesparen.be/nieuws/energiedelen-vanaf-2022


Klantenverhalen

Wij zijn zeer tevreden klant van deze firma, prima plaatsing, deskundig personeel, zeer goede kwaliteit zowel van de zonnepanelen als de omvormer.
Werden zeer goed begeleid bij onze keuze ! Uitstekende service !
Zeker een aanrader !

Denise De Jonge -

Uitstekende service en alles volgens afspraak.
Mensen met een passie voor hun job.

Ilse Smet -

Deze firma is zeker een aanrader voor met samen te werken. Ze zijn zeer correct in het nakomen van de afspraken. Ze vertellen geen opdringerige verkooppraatjes. Verkoop, plaatsing en opvolging zijn dik in orde!!

Greg Stevens -

Professionele mensen, die luisteren en voldoen aan de wensen van de bouwheer. Onze vraag was: installeer zodat je ze niet ziet vanuit tuin of vanop straat en is wonderwel gelukt. Ook prijs kwaliteit zitten ze goed. Een aanrader.

Geert Timmermans -

Ik ben blij dat ik met deze firma in zee ben gegaan. Prijs kwaliteit de beste en vooral eerlijk. Daar gaat het allemaal om.

Rudiger De Mul -

Pas geleden zonnepanelen laten plaatsen !
Zeer tevreden over. De beperkte plaats op ons dak is optimaal benut,  alles is proper afgewerkt en we kregen een zeer deskundige uitleg!

Wim Claessen -

Net panelen laten plaatsen: goede afspraken en netjes uitgevoerd. We kregen ook een deskundige uitleg. Prima firma!

Boudewijn De Weerdt -

Contact

    RENA solar & charge
    EUROPARK-NOORD 5
    9100 SINT-NIKLAAS
    T 03 789 38 09
    info@renaplus.be