Steek vandaag energie in de toekomst van jouw bedrijf

Bespaar met je bedrijf op je energiefactuur door zelf in je energiebehoeften te voorzien. Bescherm je tegen schommelende elektriciteitsprijzen en gebruik je groene energie om je wagenpark op te laden.

Investeer in een combinatie van zonnepanelen en laadpalen en verzeker je van een duurzame toekomst!

Als Sunpower Elite partner en lid van SolarPower Partners biedt Rena Solar & Charge je topkwaliteit panelen aan de beste voorwaarden. Wij begeleiden bedrijven van A tot Z in hun keuze voor zonnepanelen en laadinfrastructuur. Kies voor kwaliteit en zekerheid, kies voor Rena Solar & Charge.

zonnepanelen > Laadpalen > Contacteer ons >

ZONNEPANELEN

Investeren in zonnepanelen verlaagt niet alleen de energiefactuur, de investering kan ook geoptimaliseerd worden door het systeem van energiedelen. Bovendien kan je als bedrijf ook genieten van steunmaatregelen van de overheid.

ENERGIEDELEN

Produceer je zelf energie en heb je meerdere verblijfplaatsen of gebouwen in Vlaanderen? Je kan energiedelen tussen die verschillende locaties. De energie die je zelf produceert maar niet gebruikt op de ene locatie deel je dan met de andere locatie.

Produceer je zelf energie maar heb je geen andere locatie(s) om jouw overschotten mee te delen? Dan kan je die overschotten rechtstreeks verkopen aan één andere afnemer. Je bepaalt zelf de prijs en regelt de eventuele betaling onderling.

Dit geeft volgende voordelen:

 • je beslist zelf waar je overtollige energie naar toe gaat en tegen welk tarief
 • flexibel syteem waar je steeds in en uit kan stappen
 • één grote gemeenschappelijke PV-installatie is goedkoper dan vele kleine
 • bij grote installaties is de injectieprijs lager dan de afnameprijs. Door geproduceerde energie maximaal lokaal te verbruiken, daalt de prijs van de energiecomponent op de factuur.

OVERHEIDSSTEUN

De Vlaamse Overheid biedt steun en subsidies aan bedrijven die investeren in zonnepanelen.

> via de ‘Call groene stroom’ van het VEKA kunnen investeerders in nieuwe zonnepanelen (PV-installaties met omvormervermogen vanaf 25kW) mogelijks in aanmerking komen voor een subsidie.

> er bestaat voor kleine ondernemingen ook een mogelijkheid om gebruik te maken van de verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende maatregelen. Contacteer jouw boekhouder of je hiervoor in aanmerking komt.

Contacteer ons >

Laadpalen

Bereid je bedrijf voor op de elektrificatie van het wagenpark. Kies voor een laadpalen installatie die klaar is voor de toekomst en geniet vandaag van de fiscale voordelen.

De omschakeling naar een elektrisch wagenpark brengt wat extra uitdagingen met zich mee. Nieuwe ‘tankkaarten’, vergunningen voor laadpalen,… Elektrische wagens in bedrijfscontext roepen wellicht ook bij jou veel vragen op.

Wij bieden jou de antwoorden en begeleiden bedrijfsleiders, fleetmanagers en HR-verantwoordelijken in deze transitie. Zowel op het bedrijf als bij de werknemers thuis een geschikte laadpalen installatie, daar gaan we voor!

Tijdens een plaatsbezoek gaan we dieper in op de technische aspecten, locatiemogelijkheden en gewenst elektrisch vermogen. Hoe snel wil je laden? Wil je de laadzone publiek toegankelijk maken om fiscaal te optimaliseren? En welke impact heeft dat op het nodige vermogen? We bekijken of er verzwaring moet aangevraagd worden en of een combinatie met zonnepanelen interessant zijn om zo groen en voordelig mogelijk te laden. Kortom, we zoeken samen naar de best mogelijke oplossing voor jouw wagenpark en bedrijf.

 

Geniet van de fiscale voordelen

Laat jouw laadpalen installatie voor 31 augustus 2024 plaatsen en geniet van 150% aftrek wanneer deze publiek toegankelijk zijn. Weet dat niet enkel de installatie maar alle werken inclusief bijvoorbeeld grondwerken, de plaatsing van een elektriciteitscabine etc. fiscaal aftrekbaar zijn.

Contacteer ons >

Onze leveranciers

Contact

  RENA solar & charge
  EUROPARK-NOORD 5
  9100 SINT-NIKLAAS
  T 03 789 38 09
  info@renaplus.be