BEDRIJVEN

Steek vandaag energie in de toekomst van jouw bedrijf!

Bespaar met je bedrijf op je energiefactuur door zelf in je energiebehoeften te voorzien. Bescherm je tegen schommelende elektriciteitsprijzen en gebruik je groene energie om je wagenpark op te laden.

Investeer in een combinatie van zonnepanelen en laadpalen en verzeker je van een duurzame toekomst! Als Sunpower Elite partner en lid van SolarPower Partners biedt Rena Solar & Charge je topkwaliteit panelen aan de beste voorwaarden. Wij begeleiden bedrijven van A tot Z in hun keuze voor zonnepanelen en laadinfrastructuur. Kies voor kwaliteit en zekerheid, kies voor Rena Solar & Charge.

Wil je dus investeren in de toekomst en zonnepanelen, laadpalen en/of een thuisbatterij plaatsen? Dan helpen onze energiespecialisten je graag verder.

Onze diensten voor bedrijven

1. Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen verlaagt niet alleen de energiefactuur, de investering kan ook geoptimaliseerd worden door het systeem van energiedelen. Bovendien kan je als bedrijf ook genieten van steunmaatregelen van de overheid. 
Produceer je zelf energie en heb je meerdere verblijfplaatsen of gebouwen in Vlaanderen? Je kan energiedelen tussen die verschillende locaties. De energie die je zelf produceert maar niet gebruikt op de ene locatie deel je dan met de andere locatie.

Dit geeft volgende voordelen:

2. Laadpalen

Bereid je bedrijf voor op de elektrificatie van het wagenpark. Kies voor een laadpalen installatie die klaar is voor de toekomst en geniet vandaag van de fiscale voordelen.

De omschakeling naar een elektrisch wagenpark brengt wat extra uitdagingen met zich mee. Nieuwe ‘tankkaarten’, vergunningen voor laadpalen,… Elektrische wagens in bedrijfscontext roepen wellicht ook bij jou veel vragen op.

Wij bieden jou de antwoorden en begeleiden bedrijfsleiders, fleetmanagers en HR-verantwoordelijken in deze transitie. Zowel op het bedrijf als bij de werknemers thuis een geschikte laadpalen installatie, daar gaan we voor!

Tijdens een plaatsbezoek gaan we dieper in op de technische aspecten, locatiemogelijkheden en gewenst elektrisch vermogen. Hoe snel wil je laden? Wil je de laadzone publiek toegankelijk maken om fiscaal te optimaliseren? En welke impact heeft dat op het nodige vermogen? We bekijken of er verzwaring moet aangevraagd worden en of een combinatie met zonnepanelen interessant zijn om zo groen en voordelig mogelijk te laden. Kortom, we zoeken samen naar de best mogelijke oplossing voor jouw wagenpark en bedrijf.

2.1. Fiscale steun voor laadpalen voor bedrijven

150% fiscaal aftrekbaar

Laat jouw laadpalen installatie voor 31 augustus 2024 plaatsen en geniet van 150% aftrek wanneer deze publiek toegankelijk zijn. Weet dat niet enkel de installatie maar alle werken inclusief bijvoorbeeld grondwerken, de plaatsing van een elektriciteitscabine etc. fiscaal aftrekbaar zijn. Een overzicht subsidies en fiscale steun voor laadpalen voor bedrijven kan je op de website van Vlaio terugvinden.

WAAROM KIEZEN VOOR RENA SOLAR & CHARGE?

3. Batterijen

Sla energie op voor wanneer u het het meest nodig hebt. Met een batterij kan je de energie die jouw zonnepanelen overdag opwekken, wanneer je meestal niet thuis bent, in de avonduren gebruiken. Hierdoor bent je 60-80% onafhankelijk van het net. Haal altijd voordeel uit je eigen energie, ook in de toekomst Dankzij de thuisbatterij kunt je altijd gebruik maken van de voordeligste energie: jouw zelf opgewekte zonne-energie kan gebruikt worden uit de thuisbatterij door in de avond de energie eruit te tappen.

Ook al vertrouwd door o.a. volgende bedrijven

logo_muys_2019
Scherm­afbeelding 2024-05-23 om 14.36.29
Drankenhal_Van_Callenberge-removebg-preview
Scherm_afbeelding-2024-05-23-om-14.41.18-removebg-preview
images-2-removebg-preview
logo

Steek vandaag energie in jouw toekomst!

Interesse in zonnepanelen, een laadpaal of een thuisbatterij? Vraag vrijblijvend je offerte aan of neem contact op met één van onze adviseurs! 

Gratis brochure download (1)

Download gratis onze brochure over de nieuwste generatie zonnepanelen!